Čajevi - lekoviti čajevi iz Sibira

Lekoviti čajevi iz Sibira našli su svoj put do vašeg doma uz shop Haralampije. Našu ponudu čine posebne, pažljivo birane vrste čajeva sa blagotvornim dejstvima za mnoge zdravstvene tegobe i opšte stanje organizma. Upoznajte se sa značajem lekovitih čajeva i našim asortimanom.

Biljni čajevi kao lek

Biljni čajevi nalaze svoju primenu od momenta kada su se koristili umesto lekova, a podjednako su važni i danas, kada je medicina izuzetno napredovala. Iako ih ne bi trebalo smatrati pravim lekom i zvaničnom medicinskom terapijom, pojedine vrste čajeva se često prepisuju kao dopunski deo terapije, zbog toga što značajno ublažavaju određene zdravstvene tegobe.

Lekoviti čajevi koje kupujete u pakovanju predstavljaju mešavinu kod koje je  tačno određena količina biljke koja ulazi u sastav čaja, kao i eventualna kombinacija biljnih sastojaka.

Određene biljke imaju lekovite listove, a neke lekovit koren, dok se neki prirodni čajevi sa lekovitim dejstvom prave od cele biljke. Zbog toga ćete u našoj ponudi naći prirodne čajeve od trave, semena ili korena biljke – sve opcije koje su najbolje i najdelotvornije rešenje.

Sibirski čajevi - bogatstvo ruske narodne medicine

Prirodni ruski čajevi su u periodu kada nije bilo savremenih lekova i razvijene medicine bili prvi izbor za lečenje mnogih bolesti i tretiriranje kožnih oboljenja. Iako je danas situacija na polju medicine drugačija, i dalje se smatraju pravim eliksirom zdravlja.

Lekoviti čajevi iz Sibira koji se nalaze u našem asortimanu su efikasna pomoć pri tretiranju različitih tegoba – od bolesti digestivnog trakta, dijabetesa, reumatizma, brohnitisa, onkoloških problema, pa sve do alergija i glavobolje. 

Pre nego što konzumirate određeni sibirski čaj, važno je upoznati se sa svim njegovim blagotvornim dejstvima, jer je spisak zdravstvenih problema kod kojih su naši sibirski biljni čajevi značajna pomoć, znatno duži od gore navedenog. Takođe pročitajte svaku napomenu, jer pojedini čajevi zahtevaju dozu opreza za određene grupe bolesnika.

Sve informacije o sastavu naših čajeva, indikacijama za primenu i posebnim napomenama možete saznati klikom na pojedinačnu stranicu proizvoda koji vas interesuje.

Naši zdravi čajevi odlikuju se lekovitim dejstvom, ali postoje i varijacije ovog napitka koje su od davnina deo svakodnevice i određenih rituala. Upoznaćemo vas sa istorijom čaja, kako biste još bolje razumeli zašto ovaj napitak ne gubi na popularnosti već hiljadama godina.

Istorija čaja

Čajevi su deo ljudskog života još od davnina. Ovaj čuveni napitak vodi poreklo iz Kine, a počeci konzumiranja čajeva zabeleženi su oko 2000 godina pre nove ere. Za nastanak ovog pića se vezuju mnoge legende, a prema najpoznatijoj jedan kineski car ga je otkrio sasvim slučajno i odmah se oduševio mirisom i ukusom. 

Različite vrste čajeva su imale i drugačiju namenu. Neki su se koristili kao deo religijskih i spiritualnih rituala, neki kao deo obroka i osveženje, dok su posebni biljni čajevi svoju primenu našli u medicini

Iako se danas svi čajevi spremaju na gotovo identičan (i jednostavan) način, nekada je priprema čaja izgledala drugačije. Listovi su se prvobitno kuvali na pari, a potom je bilo potrebno izgnječiti ih, kompaktno spakovati i pripremiti za sušenje. Nakon toga, ova pakovanja su se kuvala zajedno sa vodom, mlekom ili drugim začinima. 

Danas je proces pripreme čaja prilično pojednostavljen i prilagođen svima, pa su tako i prirodni čajevi iz našeg asortimana laki za pripremu. 

KOJE VRSTE ČAJEVA POSTOJE?

Iako se čini da je izbor bezgraničan, zapravo postoje samo dve vrste čajeva, odnosno svi se mogu podeliti u dve velike grupe.

Prvoj grupi pripadaju čajevi koji nastaju od biljke Camelia Sinensis (takozvana “biljka čaj”) i koji sadrže dozu kofeina, pa se koriste kao stimulativno ili umirujuće sredstvo.

Drugu grupu čine biljni čajevi, odnosno čajevi koji se dobijaju od lekovitih biljki. Ovo su zapravo čuveni lekoviti čajevi, koji se koriste u narodnoj medicini i koji imaju značajnu ulogu i prevenciji i tretiranju mnogih oboljenja.

Našu ponudu čine pouzdani biljni čajevi, koje smo za vas godinama pažljivo birali i izdvojili one sa najboljim lekovitim dejstvom.

Lekoviti čajevi - cene i poručivanje

Haralampije vam nudi veliki izbor lekovitih čajeva iz Sibira, ali i mogućnost veoma lake i efikasne kupovine. Sve detaljne informacije o našim čajevima možete naći na pojedinačnim stranicama proizvoda, i tako izabati čaj čija lekovita dejstva su vam potrebna.

Ukoliko su vas zainteresovali određeni čajevi cene takođe možete videti u sklopu opisa proizvoda, a potom ih poručiti na dva načina. Prodaja čajeva online je prva opcija, uz koju uz samo nekoliko klikova možete poručiti željeni proizvod. Takođe su vam dostupni i naši brojevi telefona, ukoliko vam je potrebna informacija više i želite da poručite željeni sibirski čaj na taj način.

Pogledajte našu ponudu, izaberite i poručite sibirski čaj koji vam je potreban.

Call Now ButtonPozovi