Jestivo nerafinisano biljno ulje iz semena mlečnog čička

NOVO OD FIRME “SPECIJALIST” NA NAŠEM TRŽIŠTU!

Pakovanje od 100ml

1.830 RSD

Opis

U mnogim drevnim legendama mlečni čičak ima drugo, veoma neobično lepo ime – “Dar Bogorodice”. Veruje se da je Bogorodica ljudima ukazala o efikasnim svojstvima ove biljke. Od tada, mlečni čičak ima uspešnu primenu kod mnogih bolesti i ceni se u celom svetu.

Ulje mlečnog čička napravljeno je od pažljivo odabranog rastinja uzgajanog na ekološki čistim sibirskim poljima. Proizvodi se hladnim presovanjem što osigurava očuvanje prirodnih komponenti.

Njegov sastav i korisna svojstva proučavana se u mnogim medicinskim ustanovama i istraživačkim centrima. Tako su 1968. godine na Institutu za farmaciju (Minhen) naučnici identifikovali glavnu aktivnu komponentu semena ove biljke – najređi kompleks flavonoida – silimarin, koji ima izražen hepatoprotektivni, antioksidativni i antiupalni efekat. Istraživači napominju da je danas silimarin jedino prirodno jedinjenje koje pouzdano štiti ćelije jetre i obnavlja njihove membrane. On “presreće” i neutrališe toksične i otrovne supstance čak i pre nego što negativno utiču na stanje jetre i sistema žučnih kanala. Pored silmarina, mlečni čičak (čkalj), sadrži i mnoge druge korisne pa čak i neophodne materije za zdravlje ljudi. Među njima su i veoma važne za kardiovaskularni sistem, linolna, linolinska i arahidonska kiselina (vitamin f) kao svima poznate po važnosti Omega- 3 i Omega- 6 masne kiseline koje smanjuju nivo štetnog holesterola u krvi, sprečavajući njegovo taloženje u krvnim sudovima.

U sastav ulaze vitamini rastvorljivi u mastima A, D, E, K koje organizam nije u stanju da sintetiše samostalno, pa stoga ovi vitamini moraju biti obavezno uključeni u ishranu. Posebno je visok procenat vitamina E kao važnog antioksidansa.

Prisutni su flavolignani (silibin, silidianin,silihristin) koji neutrališu slobodne radikale i sprečavaju prodiranje toksina u ćelije jetre.

Sadrži, takođe, smole, tiramin, sluz, histamin, proteine, vitamine grupe B, cink, gvožđe, bakar, selen, hrom, mangan, jod, magnezijum, kalijum, kalcijum, stroncijum, vanadijum kao i brojne druge neophodne ljudskom telu, makro i mikronutrijente.

Preporučuje se:

 • kod bolesti jetre i žučnih kanala (degeneracija jetre, hepatitis holecistitis, ciroza, diskinezija jetre i žučnih puteva, kamenac u žuči)
 • kod trovanja (teškim metalima, alkoholom, lekovima, izloženosti radijaciji i posledica hemoterapije, trovanje gljivama itd)
 • za bolesti gastrointestalnog trakta (čir želuca i creva, gastritis, hemoroidi, upala creva, smanjeno lučenje želučanog soka i žuči, zatvor, kod manjih krvarenja – jer jača zidove creva)
 • kod mnogih bolesti i sindroma povezanih sa radom kardiovaskularnog sistema (lošeg holesterola, ateroskleroze, anemije, proširenih vena, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, kao prevencija moždanog i srčanog udara)
 • kod opštih metaboličkih poremećaja, gojaznosti i dijabetesa
 • kao prevencija pojave tumora
 • za jačanje imuniteta
 • kod astme
 • kod glavobolje
 • kod bolesti genitourinarnog sistema (cistitisa i prostatitisa, adenoma prostate, tokom kolpitisa, erozije grlića materice, kamenja u bubrezima, insuficijencije bubrega, bolesti bešike)
 • kod bolesti usne duplje (parodontitisa i stomatitisa, paradontopatije, postoperativnih ranica)
 • kod hormonske neravnoteže u menopauzi i pms-u
 • kod alergija
 • kod brojnih kožnih oboljenja (psorijaze, atopičnog dermatitisa, ekcema, lišaja, gnojnih čireva, ranica, akni, osipa, vitiliga)
 • kod traumatskih povreda (rane, opekotine, posledice zračenja)
 • za lepotu i zdravlje kože – u kozmetologiji (duboko hrani kožu, dobra je prevencija bora, uklanja upale)

Ulje čička iz kompanije “Specijalist” proizvodi se hladnim presovanjem iz semena mlečnog čička koji se uzgaja na poljima Sibira. Ovaj metod osigurava očuvanost prirodnih komponenti. Njegov sastav i korisna svojstva proučavaju se u mnogim medicinskim ustanovama i istraživačkim centrima. Na primer, 1968. godine na Institutu za farmaciju (Minhen, Nemačka) naučnici su mogli da identifikuju glavnu aktivnu komponentu semena ove biljke – najređi kompleks flavonoida, silimarin, koji ima izražen hepatoprotektivni, antioksidativni i antiupalni efekat. Supstanca silimarin neutrališe otrove i toksine u telu pre nego što negativno utiču na funkcionisanje jetre i bilijarnog trakta(sistema žučnih kanala) Istraživači napominju da je danas silimarin jedino prirodno jedinjenje koje pouzdano štiti ćelije jetre i obnavlja njihove membrane.

Ulje mlečnog čička ima neutralan ukus i miris, pa se može koristiti za preliv salata.

Način primene:
po 1 kafenu kašiku, 2-3 puta na dan

Napomena: individualna netolerancija. Zbog prisutva tiramina, može doći do povećanja krvnog pritiska, kod osoba koje su netolerantne na tiramin.

Poručite Jestivo nerafinisano biljno ulje iz semena mlečnog čička

Poručivanje telefonom

061 24-100-24

Radnim danima: 08:00-21:00h

Call Now ButtonPozovi